2021-05-25
恋暖の初茶 ✨已经有一段时间无同大家介绍茶饮店✨唔知由几时开始茶饮店融入我哋日常生活之中,由起初十零蚊杯嘅台式手摇,到近年大热以黑糖珍珠、优质茶底、特色冲泡技术为卖点嘅茶饮店🍵今次介绍嘅饮品店🥤恋暖の初茶 🥤饮品种类多元化,创意十足,CP值极高👍🏽🟢和谐嘅粉绿色+轻北欧风贯穿全店,感觉清新🌿打卡一流🧡😋食咗乜:白桃绿茶HKD$24😊清新嘅白桃果汁一d都唔人造,混合绿茶,配搭爽口嘅寒天晶球🤤呢个春夏绝对值得encore 🧡走冰少甜✨岩晒又想饮又想无咁寒凉嘅女士😋唔洗担心走冰会令份量少左/味道走晒样😋😋依然💯美味桩の牛油果 HKD$38😊🥑✨牛油果迷绝对唔可以错过🤩呢个superfood沙冰真材实料😋睇住店员将大大件果肉放入搞拌机有别于一般加入大量牛奶🥛偏重奶昔感嘅沙冰,恋暖加入接骨木花✨清新⬆️⬆️整体嚟讲,饮品真材实料💯种类多元化✨配搭花思十足😋而且留意咗一阵,店员卫生意识都唔错,店员落单收钱后都会即刻洗洗手先再冲饮品👍🏽去开南昌/屯门又多个选择啦😉🥤‼️TIPS‼️🚌点搭车:巴士🚌:乘搭途经富昌邨嘅巴士线,落车行入V WALK商场上一层就见到呢间CP值💯茶饮店港铁🚇:南昌站A2出口直接连接V
已经有一段时间无同大家介绍茶饮店✨
🟢和谐嘅粉绿色+轻北欧风贯穿全店,感觉清新🌿打卡一流🧡
😋食咗乜:
白桃绿茶HKD$24😊
桩の牛油果 HKD$38😊
🥑✨牛油果迷绝对唔可以错过🤩
整体嚟讲,饮品真材实料💯种类多元化✨配搭花思十足😋
去开南昌/屯门又多个选择啦😉🥤
‼️TIPS‼️
🚌点搭车:
港铁🚇:南昌站A2出口直接连接V WALK商场,茶饮店位于商场一楼