2018-06-23 362 浏览
又系时候约朋友打边炉!今次大堆头的往西走,来到湾仔的火锅店,一入门口就初被挂在头上的装饰吸引著,哈哈!食火锅必做步骤,混酱先!这个冬天我食了N个火锅,又嚟!好闷呀omg !不过呢度系用铁煲放住花甲蒸的!入面的材料都几丰富,花甲很新鲜打边炉一定要有的炸响铃,呢度的三秒响铃卷系即炸的,稍为一碌就可以食啦!外软内脆真系配番茄汤最prefect 池!吸收晒清甜的汤底精华!我已经忘记系油炸过,哈哈!另外猪红都系好新鲜㗎!另外仲叫左牛肉,汤底甜甜地又多菜,蔬菜芋丝吸晒汤头的甜味,正!连我戒紧牛肉的,都忍不住吃了两旧和牛!!牛肉纹路清晰,牛味丰腴!轻轻一碌就可以食啦!整体来说,食物质素属中上有新意,硬件唔差,人数多的话,都会再来的,始终新旧都有,易合大家要求!
另外猪红都系好新鲜㗎!