2017-06-20
香港大学站自从开通左地铁后陆续有食店进驻,要揾好野食自然方便得多!今晚约左同事食晚饭,我地公司去香港大学站好近,之前又search 过见到哩间中菜评价不错,大家都话想黎试下!店员安排我地坐一张卡位,哩间餐厅既座位唔会好挤迫,枱与枱之间有一定空间,同朋友倾计都方便d! 睇完一轮餐牌后就落单,点左4个𩠌好丰富!第一碟黎到既系冷盆,芝麻酱伴青瓜同蕃茄好感清新,夏天食好岩呀。今晚点既都系海鲜,哩碟豉油皇炒虾个汁好入味,差d连虾壳都想食埋!哈!海虾肉爽,d青葱爆到好香,好味!哩只蛏子皇超过一只水掌咁大嫁!蒸得刚好,新鲜鲜甜,面头既粉丝同干蒜都好好味!水煮鱼我地点左少辣,不太食得辣既记得下单时同店员讲呀。桂花鱼片好滑少骨,个豆干吸左个汤汁都几辣但又停唔到口咁食!哩道水煮鱼香辣野味,攞黎送饭一流!哩间餐厅食物有水准,服务都不错,keep住有人帮你加水,会推介俾其他同事。