5月10日, 同妈妈庆祝母亲节!其实上个礼拜都已经食咗母亲节饭~ 今晚正日妈妈提议去近近地的街市熟食中心, 而其实呢个电气道街市熟食中心只系得好少餐厅, 富宝已经差唔多占咗全层!! ::: 炒蚬 ::: $38炒蚬都唔洗$40确系抵! 够镬气又香豉椒味~ 蚬唔算大只不过干净冇沙. 唔错~::: 炸猪颈肉拼墨鱼饼 ::: $65呢度既招牌菜之一! 份量好多~ 炸猪颈肉真系好出色~ 劲香口~ 够干身~ 外面脆得黎有少少似烧猪皮. 不过佢又唔肥wor~ 好好味! 墨鱼饼十分爽口弹牙, 相信系因为佢落咗马蹄同打得够松之故~ 整体都觉得系心机之作, 唔怕热气一定要试!::: 生炒骨 ::: $38即系咕噜肉~ 其实都好难会整得唔好食, 不过整得出色又唔系好多地方做到. 而且我觉得富宝d煎炸野做得唔错, 能够做到干身脆皮, 唯一唔好系呢个骨多过肉少少, 所以呢个生炒骨系pass! d菠箩都要赞~ 系新鲜菠箩~ 好味~!::: 炸子鸡 ::: $75个鸡又系好好味~ 鸡皮够薄又唔肥, 炸到卜卜脆! 鸡肉比想像仲嫩滑, 基本上系连酱油都唔洗点都够味~ good~::: 双菇瑶柱扒西兰花 ::: $65
5月10日, 同妈妈庆祝母亲节!

::: 炒蚬 ::: $38

::: 炸猪颈肉拼墨鱼饼 ::: $65

::: 生炒骨 ::: $38

::: 炸子鸡 ::: $75

::: 双菇瑶柱扒西兰花 ::: $65
双菇系有冬菇同埋金菇. 瑶柱都落得多, 所以个献汁好好味. 西兰花都ok嫩, 配埋d汁食十分一流~ 不错~

街市黎讲呢度地方都算干净. D人服务都几好~ 而且上菜都ok~ 各方面都唔错, 有机会会再黎食!
炒蚬
炸猪颈肉拼墨鱼饼