餐厅: 大中華飯店
资讯:

2015-11-14 5944 浏览
最钟意一家人出去揾好野食,因为多几双筷又可以叫多几碟𩠌黎试。今次就试下长沙湾呢间以小炒闻名的大中华饭店。好在早几日打黎订在位,唔系晚饭都变宵夜了。去到枱枱都有咕噜肉,我地当然唔执输铁板黑椒猪手,热辣辣,猪手好腍好入味,超正天气凉返少少,食煲仔饭最正咸蛋介菜汤妈咪话成晚食咁多热气野煎炸野,饮呢个汤可以下火,唔比饮可乐,好在咸咸地咁又几好味㖞黄金鱿鱼 & 椒盐鲜鱿将胆固醇超标一事忘得得一干二净蒜蓉开边虾呢个虾,我可以用黎送两碗白饭都得姜葱煎蚝 & 炸蚝家族中有个蚝怪,要试晒两种煮法先安乐,个人应为姜葱惹味好多,大中华的小炒真系好够镬气花甲呢个好清甜,食到原汁原味猪大肠内脏我从来唔食,no comment !!!!!!

今次就试下长沙湾呢间以小炒闻名的大中华饭店。

好在早几日打黎订在位,唔系晚饭都变宵夜了。
去到枱枱都有咕噜肉,我地当然唔执输
铁板黑椒猪手
铁板黑椒猪手,热辣辣,猪手好腍好入味,超正
腊味煲仔饭
天气凉返少少,食煲仔饭最正
咸蛋介菜汤
黄金鱿鱼 & 椒盐鲜鱿
将胆固醇超标一事忘得得一干二净
蒜蓉开边虾
呢个虾,我可以用黎送两碗白饭都得
姜葱煎蚝 & 炸蚝
花甲
呢个好清甜,食到原汁原味
猪大肠
内脏我从来唔食,no comment !!!!!!
2015-10-10
铁板黑椒猪手