2010-08-21
终于终于, 在朋友既极力推荐下..我地终于试左呢间小甜甜....(叫得麻辣小玛, of coz 钟意系辣啦)星期五夜晚7点打去book 8:30 5位, 我早少少去到, 大概8点到啦...等左20分钟就有位...入面环境唔大, 枱都唔多, 所以会有d 噪, 门口亦都有好多有等位..我地5个, 2男3女, 叫左好多野食呀...夫妻肺片 - 一夹起就已经闻到一阵阵既麻辣香味, 未放入口已经觉得生津, 放埋入口更加感觉到果种麻辣既刺激, 味道真系一流红油炒手 - 呢个相比下之后就比较失色平淡, 味道唔特出韭菜鸡红 - 鸡红几滑, 味道系偏酸辣口味, 非常特别辣子鸡 - 呢个非常之极力既推介, 真系好好味, 味道又系一闻就非常香, 有d 似新彊羊串既香类骚味, 鸡亦都炸得卜脆脆, 连d 骨都脆口, 但一d都唔油腻, 非常干身麻辣田鸡煲 - 呢个都非常好味, 田鸡非常嫩滑, 最掂系煲入面放了薯仔条同节瓜条, 煮到咁上下后, 佢地将d 汁吸收哂, 非常之入味姜鱼汤 - 呢个汤其实都ok, 不过唔系想像中咁够姜 (食过既果位朋友话之前好饮d)另外叫左既有腐乳通菜同生煎包, 不过普通最后, 食左咁多
我地5个, 2男3女, 叫左好多野食呀...
红油炒手 - 呢个相比下之后就比较失色平淡, 味道唔特出
韭菜鸡红 - 鸡红几滑, 味道系偏酸辣口味, 非常特别
另外叫左既有腐乳通菜同生煎包, 不过普通
最后, 食左咁多辣野, 当然要饮杯野啦, 我地叫左个梳打青柠树, 真系好解渴, 最紧要系一饮完就解哂d辣, 又可以继续食..
总结: 辣既食物都好掂, 辣之余, 香味摄人!! 小甜甜真系麻辣香公主呢..哈哈
埋单结果系$506, 5个人分都系100蚊, 价钱可以呀!!