2015-12-30
今日有突然饭局~开心过后觉得总要有一个小甜品作一个美好的完结~喺呢头真系唔知掟~所以上网揾下有乜好介绍,最后揾到呢间开夜少少~入到去坐左个门边位,之前食得饱饱地,但望下望下个餐牌~又发觉有点胃口~!哈~!发现女孩子真系可以开通好多个品尝唔同食物的胃~!!呢到D甜品唔算特别多款~左搭右右搭左咁~~我最期待佢地D心太软~我地去柜枱买单再等佢送过黎~等得好辛苦先等到所有食品到齐合照~!心太软 - 我个人觉得蛋糕外层厚左少少~切开后朱古力浆唔够流心~幸好两者都唔系太甜~我中意比较黑朱古力~!!忌廉窝芙火焰雪山 – 外层的忌廉打得唔够企身,烧过之后好快就塌了下来~窝芙出品唔算太出色~唔似系自己做(大会话系自家制)~整体加埋不过不失~蕉糖牛奶布丁 - 蕉糖味唔够蕉糖,入口就似一般的蜜糖,牛奶布丁真系好重牛奶味,捞埋一齐入口感觉太过甜蜜了~!海洋味乳酪 – 宝贝点的海洋味乳酪,青青蓝蓝的几特别,入口就觉得似酸酸咸咸的~就似系咸柑桔的味道~噢…好怪呢~宝贝最后要加些糖浆先可以完成呢~!原味乳酪 – 嗯~可能佢的原意都系要加一D其他配料一齐食,所以净食的话感觉带了咯甜的味道~我还是比较中意较重酸味的~甜
入到去坐左个门边位,
之前食得饱饱地,但望下望下个餐牌~又发觉有点胃口~!哈~!
发现女孩子真系可以开通好多个品尝唔同食物的胃~!!
甜品的话我觉得重点除了系美味之外,亦要食得开心~!
用心可爱的摆设同装饰实在会加上好多开心分呢~!!
我最欣赏这似系自己做的大好象杯子~!
店舖本身冇洗手间设备~要解手的话要去商场的洗手间..要行到鬼咩远.辛苦了
总括黎讲...算系个坐得舒服唔错的KILL TIME 好地方~!!