2024-05-18
⭐️「在烦嚣的都巿中感受一刻微小而确实的幸福。」 小确幸每日返工巳经好攰好辛苦,趁住放假可以去食吓甜品relax吓,心情都舒畅啲😌呢间布丁烧一开始得元朗分店,之后系中环再开第二间分店,今次我去中环分店系以猫头鹰做主题嫁,仲有几个影相打卡位添😎🍽️WHOOP Pudding🍮 呢个布丁烧个底用咗慢焗方法焗榛子味嘅布丁烧出嚟,配埋雪糕质感嘅cream一齐食,再配埋金箔系面头,成个甜品好靓又好味🤤🍽️四叶芝士轻乳酪蛋糕布甸烧呢个布丁烧系销量人气no.1,食落芝士味好浓郁,因为用咗北海道牛奶,所以布甸奶味重得嚟又够嫩滑,上面仲印咗舖头名同猫头鹰🦉影相够特别之余,味道好食😋除咗人气布丁烧之外,原来「小确幸」仲有其他伴手礼之选,当中WHOOP至尊金赏礼盒仲荣获「Monde Selection」世界品质评价大赏【金奖】🤩WHOOP至尊金赏礼盒里面会有焦糖蝴蝶酥同巴马臣芝士波波,而且佢个礼盒仲好靓添😍🥨焦糖蝴蝶酥焦糖蝴蝶酥系荣获比利时「Monde Selection」2023-2024金赏受赏,加咗焦糖整嘅蝴蝶酥食落唔会太甜,而且仲好松脆香口,忍唔住食完一块又一块😝🧀巴马臣芝士波波巴马臣芝士波波系荣获比利时
🍽️WHOOP Pudding🍮
🍽️四叶芝士轻乳酪蛋糕布甸烧
🥨焦糖蝴蝶酥
🧀巴马臣芝士波波
巴马臣芝士波波系荣获比利时「Monde Selection」2024金赏受赏,用咗巴马臣芝士整嘅波波外焦内脆,食落好重芝士味,当做零食食又系一个唔错嘅选择😜