2023-08-07
🍽🦐🦑🐠🍚🍤🍲🥘🍖🥓🌽🥦🌶️将军澳一带最近好旺,今日就去咗调景岭,见到小神灯新派饭馆😙 唔通中式海鲜酒家都可以一次过满足我三个愿望?😂 酒楼入面傍晚望落己经人头涌涌😱原来因价钱合理又有优惠👍🏻本身谂住普通食餐饭,但食完一定要比like,皆因经理服务态度非常好,人手亦足, 有服务有质素😉叫了两个冷盘小食:椒麻鲜螺片唔太辣,🐚螺片爽口新鲜,大大片😝 川味金钱肚就好有特色,有川味烧烤𠮶种独特风味,冷盘黎讲好大份✨主菜有三样一家人分享😋第一重中之重系🔥糯米炒膏蟹,仲做紧优惠价,见到好多枱都有叫。蟹味超浓、好多蟹黄🦀,尤其是系个蟹盖,反转之后超多膏,仲要经过煎香少少脆口!糯米饭好香,带有蟹味,基本上系色香味俱全😍 可以成只蟹切返出嚟!成家人食都食到蟹件!招牌焗鱼肠都好正,一想来已经闻到蛋香,面头焗完好脆口。里面好足料,又有鱼春同鱼肠🐟。食物,焗鱼肠加埋微微焦香嘅鸡蛋外层,估唔到咁夹。🥘金沙鬼马百花酿油条好推荐😋👍🏻 油炸鬼出面包住咸蛋黄炸,里面竟然系包住🍤虾肉!咸蛋黄色泽金黄,外层酥脆,一咬落口,鬼皮酥脆,内里饱满嘅虾肉鲜甜多汁🤘🏻外脆内软,咸蛋香味四溢。咸蛋黄嘅质感好独特,令人上瘾!🍳所以今晚饮
🍽🦐🦑🐠🍚🍤🍲🥘🍖🥓🌽🥦🌶️
主菜有三样一家人分享😋
所以今晚饮茶饮得好满足,水滚茶靓☕️🫖 一次过满足我三个愿望,好食、好服务、好气氛!