2017-11-07
每次同家人食上海菜,都会想到这一家。之前有试过其他上海菜馆,有啲高级啲,又有啲xx总会,等等吖,但系到最后,都觉得呢间既系最好味,水准最consistent既一家。花雕醉鸡 $68 原本好想叫全髀,但同家人食,费事诸多要求。不过普通部位醉鸡都好好味。次次黎都叫。鸡肉完全吸收晒啲花雕味道,超入味。肉质嫩滑。干煸四季豆 $76 正当我哋食紧呢度菜,同屋企人讲,点样先可以教导到工人姐姐炒菜可以炒到咁?一般似样都好吖!哈哈。味道好均匀,肉粒炒得好香,豆亦炒到爽得黎都够淋身易咬。椒盐小黄鱼(两条) $86 我自认好嬾。鱼唔钟意多骨。爹哋话叫,咁好啦。。。发觉原来都ok噢,唔系太严重。仲要炸过,非常香口。外面好脆口。里面啲鱼肉又好鲜甜。唔错!上海炒年糕 $75呢个主要满足妈咪,次次都要点。咁都超得几好味。每块年糕好烟韧,味道不太咸,恰到好处。炸酱拉面 $56唔知点解,个日好想食呢个面。上台之前个面已经剪好,等我哋容易啲分。面条幼身细滑,炸酱有点微辣,都几惹味。上海小笼包 (四只) $39皮薄肉鲜,内里汤汁爆棚,鲜香入味。我哋叫咗两笼!正!大满足既一个晚餐!
花雕醉鸡 $68
干煸四季豆 $76
椒盐小黄鱼(两条) $86
上海炒年糕 $75
炸酱拉面 $56
上海小笼包 (四只) $39
皮薄肉鲜,内里汤汁爆棚,鲜香入味。我哋叫咗两笼!正!
大满足既一个晚餐!