2018-02-13
好几个住喺西环附近嘅朋友都推介呢一间爱点心嘅生煎包😯话佢同传统嘅生煎包唔一样 入边好多肉汁 好似小笼包咁 忍唔住 都系要试一试😮$26四个 个盒大约喺麦当劳巨无霸包嘅size 一般点心价啦买𠮶时姐姐好贴心咁样提我地用筷子食 唔好用叉拮 费事一拮就爆晒啲汁出嚟😛一咬落去 系真系多汁嘅 次次直头爆埋汁 想影都影唔到😂😂😂 大家参考下图 尽量想像下啦但系多汁还多汁 唔好真系谂到佢同小笼包一样 啲汁唔系好浓嘅汤 又同小笼包唔一样冇姜丝陪衬 味道系小笼包win🙊 至于口感方面呢 生煎包个包面又煎得硬咗少少 值得一赞嘅系佢啲汤冇浸淋晒个包 但系相比之下我仍然系觉得小笼包𠮶只包皮同汤汁比较夹🧐 所以口感方面唔好意思 又系小笼包win😂整体而言 我觉得系可以一试嘅 尤其是各位生煎包嘅爱好者😛 可能会有惊喜喔 但系如果讲到要专程入嚟试吓呢 就不如食个小笼包好过啦