2017-08-06 2045 浏览
(讲故仔)话说好耐之前入元朗食台湾面,经过见到呢间面包店好精致,仲有得试食!觉得呢间面包店好特别,佢既面包好似自己屋企制咁,食得出味道好新鲜,而且口感好松化。由于实在太好食,有几次都入去食哂大部分既口味,但都系觉得太贵,运完吉就走左。后来同老死经过多几次,老死终于忍唔住,话我明明咁钟意呢间既包,唔应该吝啬廿几蚊,应该支持下,咁先可以确保将来都有得不停试食口味(同新口味)。就系咁,我养成左每次经过麦田缘(其实系每次去元朗都智特登经过一下)都会买一个包既习惯(通常都系试食哂之后)。其中一款最喜欢买的系紫薯朱古力面包。质感超正,食到鲜味,尤其系入面D紫薯,真系超正!买既时候好似好大个包,但搣搣下好快就KO左。原来支持自己欣赏的店子感觉好好的。同样地,有支持的歌手、歌曲、电影都一样。人大了,知道唔可以习惯唔付出去支持去买,因为个个都系咁,有可能有一日想支持都太迟了。好在麦田缘都有其他小粉丝,而我今天都归队了,最近仲做埋VIP。原来除左油麻地都有店外,听店员讲可能会再开新分店呢!期待。
(讲故仔)

)。