2021-07-24
❤️推介指数: 7.5/10 等候时间:~5mins(周末2:00)星期日本身想去书展点知多人到唔想排队🥲于是去咗间附近嘅Cafe坐吓风格似乎同佐敦𠮶间好唔同😘💛Revol Special Spaghetti Carbonara $118 (6.5/10)呢个意粉份量中等卖相好吸引🤩有芝士烟肉等材料很多令到好惹味🤪超喜欢啲烟肉够多够香脆而意粉唔系creamy到有忌廉所以唔会好「漏」用了纯蛋黄制成的酱汁代替🤤但点解我会比咁低分?因为佢啲意粉有啲硬似乎未煮熟🤯(未去到咬唔到嘅🙂)希望可以改进一下~☕️Affogato $60 (8.5/10)整体味道令我深刻难忘😍系必食呀~咖啡唔会太苦太甜反而好好地和雪糕融在一起🤪最神奇系咖啡唔会立刻融左啲雪糕做到苦甜平衡嘅效果吃左一啖就忍唔住吃下去😂🍵Canelé (Matcha lava) $43 (7/10)呢个我觉得好普通啦的确食到抹茶味嘅但抹茶酱偏少冇流心嘅效果🥲个皮比起脆口更加似硬多啲🥺🤤Iced Hojicha Latte $53 (8/10)呢杯野唔会太甜实在太好了🤩饮落去同埋只色有点似Matcha Latte😂而且带有回甘值得一试👍🏻原来冻嘅
等候时间:~5mins(周末2:00)
星期日本身想去书展
点知多人到唔想排队🥲
于是去咗间附近嘅Cafe坐吓
风格似乎同佐敦𠮶间好唔同😘
呢个意粉份量中等卖相好吸引🤩
有芝士烟肉等材料很多令到好惹味🤪
超喜欢啲烟肉够多够香脆
而意粉唔系creamy到有忌廉
所以唔会好「漏」
用了纯蛋黄制成的酱汁代替🤤
但点解我会比咁低分?
因为佢啲意粉有啲硬
似乎未煮熟🤯(未去到咬唔到嘅🙂)
希望可以改进一下~
整体味道令我深刻难忘😍
希望下次menu可以写清楚😬
题外话/补充资料:
——————————————————————————
🤩小编有话想讲
1.呢间系黑白系cafe🖤🤍所以感觉好grand~小编觉得张台有点细🤓万一叫好多野食会唔会冇位摆🤣
2. 店员好nice☺️
————————————————————————