今日嚟咗旺角行阵街,见到呢间「小草十八怪石锅米线」好吸引,而且又可以DIY自己煮/职员煮,同埋之前新假期好似推荐过,作为米线迷嘅我,冇理由唔会一会佢🤩沙嗲牛牛石碢石锅米线好正,沙嗲汤底浓郁到不得了,而且配料超丰富,封门牛肉啖啖肉、美国肥牛肥美、红烧牛肚爽口、牛丸爆汁、金菇、牛柏叶爽脆😋另外仲叫咗个九𩠌石锅米线,香辣金汤都好浓,辣辣地好过瘾,墨鱼头爽口、鸡肉嫩滑、蟹柳索汤惹味、带子弹牙,啖啖都食得好滋味😚佢近排有个新配料奄仔蟹,望落去好正,爱蟹之人都要叫,头先见到隔离枱都叫咗,食到黏黏脷,决定下次嚟个阵要叫佢做,肯定会风味炸裂😍除咗食米线仲叫咗串烧,个人劲推荐佢嘅鸡软骨、翠肉瓜,鸡软骨咸香爽脆;翠肉瓜厚身多汁😆餐厅都好满座,而且座位阔落,上菜又够快,食得好开心呀😄

餐厅都好满座,而且座位阔落,上菜又够快,食得好开心呀😄
2023-01-26