2017-07-20 136 浏览
原本一早訂左第二間打邊爐,但係facebook見到椰子雞煲好似好好味甘,所以就決定改去呢間食。因為我地想試下小菜同椰子雞,所以我地邊爐到叫左唔係好多野,蔬菜為主,連牛肉都無叫。除左秋葵,菜,竹笙,仲叫左菇同粟米。粟米唔知係本身甜定係椰子湯底甜,所以覺得好好味。今次六個人叫左一隻雞,佢有個計時器係到,水滾落雞蓋上蓋,感覺到煲入面水滾啦先開始計時4分鐘。所以d雞係岩岩好,好滑。而且份量都好多,每人都食到5-6件。已經熟啦,果到既員工會叫你飲啖湯先,但其實唔會好有雞湯味,因為都係煮左幾分鐘雞姐。不過椰子味都幾清甜甘。好似好油甘,飲落去都ok。加左蔬菜煮既湯味道豐富左,我相信落左牛會無甘樣甘好飲。小菜叫左三款:小炒皇、豉椒炒鵝腸、椒鹽鮮魷。打邊爐我都唔係甘好鵝腸,但呢個豉椒炒又幾惹味同有鑊氣,好好食。預炒皇又係鑊氣野,同埋真心好食。材料豐富到我都數唔出😂😂😂鮮魷無影相,但都好好味。總結,今次果然無揀錯餐廳,小菜有鑊氣同好惹味,椰子雞好滑,推薦大家叫半隻雞加小菜食。

小菜叫左三款:小炒皇、豉椒炒鵝腸、椒鹽鮮魷。

預炒皇又係鑊氣野,同埋真心好食。材料豐富到我都數唔出😂😂😂

鮮魷無影相,但都好好味。

2017-07-12