2019-07-07 527 浏览
话说今日去左附近海滨跑步,朋友话之前食过呢间觉得小炒唔错,所以今次决定跑完步过去食,三个人点左三个𩠌。分别系胡椒胜瓜煮蚬$80,西柠鸡$70同埋览菜肉松炒四节豆$70啲𩠌一上黎,真心觉得好大碟份量十足四节豆味道刚刚好,个豆唔会太咸,如果肉松比例少啲会更好,因个豆太好食,最后得返肉松,而啲肉松又比较咸,食唔到而浪费左,至于西柠鸡炸得好松化,甜酸比例较得好,好开胃。最后到胡椒胜瓜煮蚬,好失望,胡椒汤大抢,食唔到蚬肉有既鲜甜味,最为惊讶既系个胜瓜竟然唔新鲜,感觉变坏左胜瓜肉系变黑左既颜色,入面既籽系黄色,而且口感好硬,有啲怪味,叫左阿姐黎睇,佢望左一眼就话浸耐左先系咁,然后就走左去,唔好虾我唔识,好明显系唔新鲜,成个𩠌比我感觉就系将啲唔新鲜既材料用胡椒黎盖过整体黎讲小炒系唔错,价钱合理,大大碟,因为太大碟,人少食唔晒会变左浪费

啲𩠌一上黎,真心觉得好大碟
份量十足

胜瓜胡椒汤煮蚬