2017-10-10
能代表香港美食, 除左街边嘅咖哩鱼蛋及茶餐厅云吞面或蛋挞外, 仲有就系香港嘅特色烧味***讲起烧味, 种类繁多, 叉烧, 烧肉, 切鸡,烧鹅等等.....但系讲到头位必定系化皮乳猪!要试好味嘅烧味,呢间都算表表姐。酒家其中主打系烧味, 街知巷闻! 仲有佢地撚手小菜。ㄧ坐落, 第一时间就order乳猪, 眼见每围食客都有点呢道菜乳猪。 酒家坚持自家制,自己亲手烧。除左乳猪外还跟ㄧ份薄饼及自家制酱料! 乳猪烧到金啡色, 皮脆肉滑, 仲起晒骨, 啖啖肉, ㄧD都唔肥腻! 把乳猪包在薄饼内再加些独制秘方乳猪酱, 咸咸哋带小小甜, 把肉嘅鲜味带出来, 卜卜脆嘅外皮, 放入口, 非常松脆,即溶。皮同肉仲好有层次感tim。牛肉系我飞佛!第二道菜系菜心牛肉, 咪以为系普通菜式,煮得好食唔容昜。店员未放上枱, 就以经闻到好香嘅镬气味, 香气扑鼻,牛肉紧紧熟, 肉质松软而且滑! 好似食紧牛柳ㄧ样, 菜心油而不腻! 真系色香味俱全, 菜远配牛肉真系最佳拍档, 必试!!加埋E碟瑶柱蛋白炒饭, ㄧ粒粒饭除炒得非常亁身,仲帯有少少饭蕉粒,好香口, 5会过火, 啖啖瑶柱丝,并冇取巧。之后酒家仲送上精美甜品, 应真
之后酒家仲送上精美甜品, 应真窝心。 服务也非常周到, 有宾至如归之感! 难怪好评如潮值得一试。