2017-11-15 1081 浏览
今日约咗成班姊妹边边佢,因为姊妹住附近介绍我哋呢间打边炉食鸡煲!入到去地方细细,摆放左六七张枱,个个都坐得好密,其实都好迫.当人走晒我就影咗张相一嚟到我哋就叫咗一碟小炒食先辣椒炒鸡杂,好辣好野味!不过真系等左差唔多半个钟先上呢碟𩠌,可能真系人太多师傅可能得一个,实在等得太耐了我哋都叫咗自家制无花果茶,清凉解渴,睇落到此真系自己做的,一渣都系$20其实我哋来这间食嘅主要原因就系想食佢嘅鸡煲,佢有好多款鸡煲可以选择今次我哋就叫咗黄酒煮鸡煲一只,$228鸡煲来说价钱算OK!个汤仲饮得,当然同妈咪煮嘅黄酒鸡系差少少冇咁香,可能因为打边炉加左水用了冇咁足,但当然都仲系食到饮到黄酒鸡的香味配料药材都十足食完成只鸡之后我哋就梗系加水打边炉啦,应该系加汤才对肥牛$198细碟,牛味重,份量同价钱我觉得略贵左少少少了少少新鲜猪润,真系新鲜,打边炉一流豚肉,味道都可以整体来说如果打边炉来讲就普普通通,系鸡煲汤底选择比较多有一点特色,不过味道就不是10分出色但系可以一赞就系他们的小菜,真系炒得几好!下次可以过来食小菜,不过希望唔好等咁耐
当人走晒我就影咗张相

一嚟到我哋就叫咗一碟小炒食先

配料药材都十足

食完成只鸡之后我哋就梗系加水打边炉啦,应该系加汤才对

新鲜猪润,真系新鲜,打边炉一流

豚肉,味道都可以