2021-07-14 93 浏览
朋友平时附近理发都系食谭X米线,明明附近甘多餐厅,梗系要试下其他野啦,一眼望去虽然系街尾,但见到大壹烧鹅既灯牌系最光亮,反正未食过就吸引左我地去食。餐牌选择好多,但我地两个都第一时间谂二人行滋味套餐,$288任选三𩠌一汤,一黎抵食,二黎节省时间。🥄老火靓汤今日系老黄瓜炖鸡脚汤,非常清甜、清滋。🥄日本花菇鸡脚炖螺头汤呢外我地加左$38 升级螺头炖汤,上菜见到用功夫茶壶装汤,好有特色。炖汤好清,花菇螺头味突出,而且可以保温,饮哂D汤仲可以沾上酱料食汤料。🥢招牌即制烧味(任选两款)我地简左大壹叉烧皇、驰名香妃鸡,叉烧有㶶边效果,食落肥瘦适中,肉质嫩滑,微甜且有炭烧香气。香妃鸡系髀位,肉质非常嫩滑,唔洗沾葱油已够味,估唔到烧味都做到甘出色。🥢驰名红酒烩牛尾上碟香喷喷,肉质软稔,肉味浓,味道较鲜甜,牛尾份量非常多,抵食啊。🥢野菌胜瓜鱼汤浸鱼肚虽然好想第三个𩠌都食肉,但食菜又点少得,材料丰富,清清地,食完甘多肉减少罪恶感。

🥄老火靓汤
今日系老黄瓜炖鸡脚汤,非常清甜、清滋。

🥄日本花菇鸡脚炖螺头汤

🥢招牌即制烧味(任选两款)

🥢驰名红酒烩牛尾

🥢野菌胜瓜鱼汤浸鱼肚