2023-08-15 29 浏览
早前已经试过神灯海鲜酒家嘅菜式相同高质而今次见佢开咗一间新分店叫小神灯新派饭馆 所以嚟都试吓佢啲特别嘅菜式先😝怀旧虾多士, 原只大虾放喺多士, 大虾大大只新鲜弹牙,多士炸到金黄色 唔错唔错👍🏻
脆脆皮猪手 当然同佢个名非常 匹配猪皮非常吹口而且估唔到猪手份量咁多啊呢度嘅猪手即叫即整 所以炸好之后肉汁仍然会保留住喺猪手里面❤️热辣辣咁食非常滋味

腿茸菜胆鸡,鸡肉生熟程度煮得啱啱好而且 店舖系用三黄鸡 所以鸡味特别香而且肉质鲜嫩仲会用腿蓉做芡汁, 喺出面都好少食到😋
蟹肉菠菜豆腐盒 早上我已经觉得劲靓, 豆腐盒上边铺满好多嘅蟹肉,食落去外脆内嫩食落非常鲜甜

秘制榄角一口骨, 榄角骨尺寸做得啱啱好每啖一粒, 榄角味香浓,食落非常惹味😜饮品叫咗仙人掌梳打特饮、神灯手工啤, 手工啤饮落有淡淡花香味好易入口嚟到食嘢可以啤啤佢🤩