2019-01-06 293 浏览
隔左咁多年终于再次见到小西有台饮店,响呢个饮食沙漠中生活咁多年基本上几难食嘅嘢都食过,所以见到呢间店新开,我系零负担咁去试~~海盐奶盖炭烧乌龙茶 $25要睇佢伏唔伏,第一件事要睇茶底~呢个推介的确系有水准!虽然我唔理解点解个奶盖会沉底,不过乌龙茶真系有炭烧味道,浓郁但唔苦,唔错唔错~~~如果你平时好钟意奶盖叫呢个就正确啦~佢个奶盖好厚一层,而且因为佢沉底,所以一开波已经系咁饮到好扎实嘅奶盖,奶盖海盐味好突出又有强烈奶感,所以同我叫左无糖嘅乌龙茶好夹!今次未有机会叫其他饮品同小食,不过我目测D格仔饼同鸡蛋仔都好似几好,整体性价比高!小西朋友们可以比D信心去试!(饮到伏饮品请话声我知~哈哈)

海盐奶盖炭烧乌龙茶 $25