2024-06-26 100 浏览
最近我去左位于铜锣湾嘅系西式餐厅~@around.wellington今次我同Aki babe 去咗食佢哋招牌二人套餐($438)我同Aki 点咗- 龙虾汤同埋南瓜汤配凯撒沙律 🥗 🫕🔺 主菜威灵顿牛柳(+$150) 入口松脆的金黄酥皮,切开两片牛柳非常厚切,份量十足,入面包住鲜嫩嘅牛柳配搭蘑菇蓉,再配上马德拉酒及松露的肉汁,浓香惹味,又唔会觉得漏~ 😋🔺 蟹籽蟹肉盖饭配甲罗烧 🦀珍珠饭上铺满蟹肉蟹籽,上面仲有蟹膏~ 跟住蟹膏捞埋蟹肉蟹籽同埋珍珠饭,味道恰恰好,又鲜味又有口感~ 呢个1番~ 食完又想再食!同Aki 偏爱!🥹😋🦀🫶🏻呢啲时间嘅吹水时间,跟住我哋嗌咗两杯嘢饮~ 🍸 MOCKTAIL - STRAWBERRY FIELDS(STRAWBERRY, ELDERFLOWER) 因为私心想饮STRAWBERRY,味道酸酸甜~ my favourite~ ❤️❤️🍸 MOCKTAIL - LAVENDER LEMONADE (LAVENDER, LEMON) 你杯就会比较清新啲~ 🫶🏻📍铜锣湾登龙街28号永光中心21楼
最近我去左位于铜锣湾嘅系西式餐厅~
@around.wellington

我同Aki 点咗- 龙虾汤同埋南瓜汤配凯撒沙律 🥗 🫕

🔺 主菜威灵顿牛柳(+$150)

🔺 蟹籽蟹肉盖饭配甲罗烧 🦀
珍珠饭上铺满蟹肉蟹籽,上面仲有蟹膏~

呢啲时间嘅吹水时间,跟住我哋嗌咗两杯嘢饮~

📍铜锣湾登龙街28号永光中心21楼