2024-03-17 2094 浏览
话你知,呢间餐厅嘅柚子汁烧圣子同埋蟹膏山药,真系食到我心水直流!啲圣子烧到外面微微焦香,入口即溶,鲜美得来又保留住海鲜嘅原汁原味。而且佢哋用嘅柚子汁,酸甜适中,唔似平时𠮶啲咖喱汁咁重口味,反而提鲜,仲加咗几片薄切嘅柚子皮,咬落去齿颊留香,清新得嚟又增添咗几分层次感。但我要大赞嘅,绝对系𠮶碟蟹膏山药。啲山药煮到啱啱好,腍滑得黎又带点嚼劲,食落口感好正。而且佢哋将蟹膏搅匀咗涂喺山药表面,每一啖都食到蟹膏嘅浓郁海鲜味,系咁浓咁香,真系令人停唔到口!整体黎讲,呢个菜式嘅配搭真系创意满分。柚子嘅清新同蟹膏嘅浓郁,配上烧圣子嘅细腻,每一啖都有惊喜。仲要提一提,佢哋嘅摆盘好靓,色彩缤纷,睇落去已经食指大动。下次朋友聚会,我一定会再带佢哋嚟试,保证佢哋都会赞好!