2020-12-26
之前4人限众令既时候,同朋友去尖沙咀揾食,想食既几间都无位要排队,其中1位朋友就推介呢间餐厅,话贵得黎几好味👍我地3个人就决定直接叫3人定食$728有猪扒、猪柳、大虾、生蚝。其实觉得有d贵,话哂未试过食猪扒呢个价钱,仲要午餐。枱面每人一个白芝麻,我地各自动手将芝麻磨碎,一路倾计一路磨,芝麻香味慢慢渗出黎,好香。磨到差唔多就停手,个芝麻劲香,好期待试下咁贵既日式炸猪扒。送上枱好大份啊! 每样都有3份至4份。定食每人都有碗汤、饭、酱料。将酱料倒入头先磨既芝麻,然后配炸物食,绝对唔会油腻。第1旧我选左食大虾,啖啖肉,又够爽口,而且个皮脆得黎一点油腻感都无,系好清爽既炸物。其他生蚝、猪肉、猪柳一样好味。不过我地最中意既反而系个配角椰菜,椰菜我地叫左加左起码3次! 因为配炸物食好爽,而且椰菜丝好新鲜,每一口都劲爽。食完仲有生果杯。好食系唔错既,系可以试一试既,但价钱真系小高,未必会系自己主动再去食既餐厅,但可以试既。
我地3个人就决定直接叫3人定食$728
磨到差唔多就停手,个芝麻劲香,好期待试下咁贵既日式炸猪扒。
送上枱好大份啊! 每样都有3份至4份。
定食每人都有碗汤、饭、酱料。
将酱料倒入头先磨既芝麻,然后配炸物食,绝对唔会油腻。
其他生蚝、猪肉、猪柳一样好味。
食完仲有生果杯。