2021-09-24
叫到成枱野食,上到枱先知样样都好大份,好足料!而且整体食物都有质素,性价比高。巴蜀粒粒大云呑 $35 以为类似红油抄手咁,原来只系无浸汤既云呑加辣椒油。粒云呑真系够大粒,好足料,好食!加埋秘制辣椒油好香好惹味!(唔够可以自己再加)现场见到有同店员包紧水饺,望落都好大只。芥香麻酱鸡丝粉皮 $42 粉皮弹牙,麻酱比较杰身,捞埋鸡丝青瓜丝同芝麻,多重口感,正!温馨提示,因为太多料,所以要小心啲捞,唔系就跌晒徙左拉。野生松茸鲜鸡汤 $38 虽然卖相同餐牌上有点差异,但松茸片几多,仲有件煲到入口溶化既鸡,饮落好鲜甜。油拨辣子鲁肉Biang Biang面 $55 餐厅主打手工面,呢个Biang Biang有点似刀削面,面条粗身有嚼劲,够挂汁。个鲁肉系半肥瘦,够入味,仲有冬菇粒,两者size差不多,食起来口感丰富,味道唔错,我再加埋秘制辣油捞埋食仲正!啖啖鱼肉酸菜鱼 $68 呢个面餐好抵食,仲跟埋杯菠萝青柠蜜。不过我见另一个叫左Biang Biang面,呢个就加$3转波菜宽面。酸菜鱼上枱果阵都觉得好大碗,但原来碗面系另上!真系好足料!鱼片好多,虽然唔算好嫩,但都可以接受。另外仲有萝卜条,大豆芽等等。
现场见到有同店员包紧水饺,望落都好大只。
酸菜鱼上枱果阵都觉得好大碗,但原来碗面系另上!真系好足料!鱼片好多,虽然唔算好嫩,但都可以接受。另外仲有萝卜条,大豆芽等等。汤底味道唔错,酸度适中,我差唔多饮晒。
菠菜面卖相好似麻麻,但加汤捞松都好好食。
滑溜溜香芋鲜奶 $28 近年钟意饮芋泥或香芋口味饮品,呢杯香浓芋味,坚系好滑好浓厚。
你饿不饿呀我煮碗面俾你食啊