2022-11-11 13 浏览
其实香港真系有好多食汉堡包小店人值得试,系连锁以外既选择,有时仲会有惊喜添今次试winner burger, 同朋友见到啲burger size, 就觉得可以share 一个,然后自制小食放题,咩都叫啲试WB猪牛薯堡劲大个劲多料,basic 野芝士生菜蕃薯茄唔多讲,仲有薯饼煎流心蛋,猪汉堡牛汉堡各一块,睇住店员汉堡每边煎分2分钟,猪牛堡都有洋葱粒在里面,好juicy, 中间块薯饼系先炸后再煎,仲有就系有只流心煎蛋,其实用手拎住食真系有啲挑战,应该好易食到成身汁甜蕃薯条数过长短加埋都有接近30条,其实唔食汉堡,用15蚊买盒甜蕃薯条食都好正香草蓝芝士薯宝比较少见既少食,长条形薯饼有一条蓝芝士系里面,虽然系蓝芝士,但其实无好咸炸鱼宝有啲似迷你版既炸鱼,系沾脆浆既炸法,鱼肉几滑,有质感,有呢个小食真心觉得唔错洋葱🧅圈有约10个中至细圈,炸法系沾面包糖碎个只炸法,唔系沾脆浆个种炸,感觉得咁油腻原味鸡翼趁热食既有肉汁炸鸡翼,基本上系一个唔会输既小食水牛城鸡翼酱汁唔杰但几浓味下,如果唔系太重口味既可以叫返原味鸡翼

WB猪牛薯堡

甜蕃薯条

香草蓝芝士薯宝

炸鱼宝

洋葱🧅圈

原味鸡翼

趁热食既有肉汁炸鸡翼,基本上系一个唔会输既小食

水牛城鸡翼

酱汁唔杰但几浓味下,如果唔系太重口味既可以叫返原味鸡翼
外卖自取