2019-04-08
最近发现好多小食都值得写下食评~所以试下分做一个系列黎写先~💪首先出场既系妈咪鸡蛋仔!呢间店暂时系我心目中既NO.1鸡蛋仔店~因为佢颠覆左我对鸡蛋仔既感觉,以前我会比较钟意食格仔饼多D,但妈咪鸡蛋仔既创新口味真系令我百吃不厌!😋而家愈开愈多分店,我觉得科学馆后面呢间分店算系等候时间最少既分店,上次系K11对面既分店等左成半个钟都未有得食~今次等左15分钟度就有新鲜出炉热辣辣既鸡蛋仔食喇!👏最钟意鸡蛋仔即叫即整呢点! 鸡蛋仔嘛~当然系新鲜的最好食!出炉后店员会摆系风扇前吹一阵,咁先做到表面脆口既效果。✨今次朋友话想食甜既所以就拣左抹茶朱古力味~食落抹茶味唔算重但胜在粒粒饱满,朱古力溶化左系每一粒鸡蛋仔中间,未去到流心既效果但都食到有朱古力,咬落去见到入面好实心,之后仲食到有一粒成粒都充满朱古力~唔系街边买既空气鸡蛋仔咁得个壳。鸡蛋仔本身带有既蛋香+抹茶味+朱古力既甜味,无论作为一个小食定甜品黎食都好满足!下次再写下我既最爱口味凤凰鸡蛋仔~😋😋😋