-🦄INFUSE @infuse_by_ideaology-HOT MATCHA LATTE Hkd42w/ ALMOND MILK +Hkd5Rating🌕🌕🌘🌑🌑--迎来第5杯嘅抹茶拿铁 我简咗一间环境好靓嘅Cafe无咩人 环境好宁静 可以坐好耐 感觉好舒服好放松-本身我谂住饮Iced Matcha Latte 不过当日比较冻最后都系决定饮热饮 暖暖身体又能暖暖我的脑袋Latte嘅抹茶来自名古屋 唔知道系咪西尾抹茶呢西尾市系抹茶故乡 亦都系日本第一嘅抹茶产地虽然平时较少听到西尾抹茶 其实西尾都唔弱架不过 我对呢杯抹茶拿铁其实系有点少失望嘅我转咗做杏仁奶 叫咗无糖 无另外再加Shot虽然拿铁嘅温度深得我心 入口暖笠笠好舒服而且佢都几大杯 感觉上份量会对得住个价钱可惜抹茶味实在太薄弱 杏仁奶嘅味道还要重你要知道 本身杏仁奶都系味道较淡嘅植物奶而呢杯拿铁 抹茶味淡 更加没有什么茶香回甘奶 亦都唔系好绵密 没有什么奶泡 口感较单薄因为即使系杏仁奶都会做到好似鲜奶嘅绵密感所以 抹茶(特浓抹茶)控表示会有少少🤏🏻失望…但系作为普通一杯热饮嚟讲 的确系几舒服嘅-定系我应该要加多Shot试吓 睇吓
🦄INFUSE @infuse_by_ideaology
HOT MATCHA LATTE Hkd42
w/ ALMOND MILK +Hkd5
Rating🌕🌕🌘🌑🌑
[MY 5th NAGOYA MATCHA LATTE w ALMOND MILK]
迎来第5杯嘅抹茶拿铁 我简咗一间环境好靓嘅Cafe
无咩人 环境好宁静 可以坐好耐 感觉好舒服好放松
最后都系决定饮热饮 暖暖身体又能暖暖我的脑袋
Hot  Matcha  Latte  w  Almond  Milk

Latte嘅抹茶来自名古屋 唔知道系咪西尾抹茶呢

你要知道 本身杏仁奶都系味道较淡嘅植物奶
而呢杯拿铁 抹茶味淡 更加没有什么茶香回甘

奶 亦都唔系好绵密 没有什么奶泡 口感较单薄
因为即使系杏仁奶都会做到好似鲜奶嘅绵密感
所以 抹茶(特浓抹茶)控表示会有少少🤏🏻失望…
但系作为普通一杯热饮嚟讲 的确系几舒服嘅
定系我应该要加多Shot试吓 睇吓会唔会好啲?
真心觉得Infuse嘅环境系我去过咁多间Cafe嘅No.1
我谂佢有少少隐世Feel又够大够静 坐一日都Ok架