2019-09-06
最近香港🇭🇰发生左好多事都令人唔开心😫 冇乜心情做其他野 总要揾啲嘢氹下自己开心 食系我最大嗜好 一于买几个戚风小蛋糕 同朋友happy share🙆🏻♀️ 分享甜味分享喜悦💕嗌咗四款唔同口味小蛋糕 系未食之前梗系要相机食先 香芒热情果系朋友最钟意💃🏻 热情果酸中带甜 芒果系用咗台湾既爱文芒🥭 冇平日既芒果咁甜 但果香味十足 戚风蛋糕好松软😚日式白桃系期间限定口味🍑 话明限定咁紧系要食喇 白桃好香好清甜 同样带果香 配埋蛋糕上既忌廉 绝对唔会失色 食完彷佛好似去咗日本食甜品🍮玫瑰红桑莓荔枝口味 有少少花香 加埋荔枝 仲有红桑莓 系四款蛋糕🧁入面口感最多层次既 绝对唔单调 几清新几特别🌹香浓开心果 平日好少有机会食到开心果味既蛋糕🍰 反而雪糕就食得多 见有得简当然要简返个 开心果味浓而不腻☺️ 系咁多个之中最令我惊喜既 因为口感系最好 唔会太甜又唔会太淡 食完之后有一阵开心果既香气系个口腔度❤️四款蛋糕都各有特色 价钱都系几大众化 选择几多 我相信应该会继续再买 食多几款唔同既味✨