2023-11-19 73 浏览
Cakebearbear | 北角今次嚟到北角打卡呢间用熊仔做主题嘅餐厅🧸未入餐厅门口已经俾门口嘅熊仔吸引咗,餐厅嘅装修风格都好少女心💗仲有唔同造型嘅熊仔俾大家打卡架🧸餐点选择都唔少架,除咗主打嘅自家制甜品外,餐厅亦有提供lunch/dinner set,会奉送即磨咖啡/热茶,想打卡亦可以加钱转其他特色饮品🍹今次我地就试咗dinner set同甜品😋🐻朱古力麻糬窝夫配睡眠熊伯爵茶慕丝蛋糕 $140 招牌打卡甜品📸朱古力窝夫即叫即整,外脆内软,入面仲加咗烟烟韧韧嘅麻糬,口感一流🤤熊仔造型嘅伯爵茶慕丝蛋糕卖相精致,质地软滑入口带有浓厚嘅伯爵茶味👍🏻睇得又食得😌🐻明太子忌廉大蚬意粉 $132摆盘好有心机咁用啲大蚬围住碟边,排到好似朵花咁,非常igable🤩蚬嘅份量都几多而且食落冇咩沙👍🏻粉红色嘅明太子酱好creamy,捞埋意粉食就啱啱好🤤🐻炙烧芝士帆立贝海胆酱意粉 $165橙红色海胆酱咸甜咸甜,非常香浓creamy,每一条意粉都沾有海胆酱架👍🏻帆立贝都几大粒,面头铺咗满满嘅芝士🧀味道不错🤤🐻熊仔造型冷泡茶(跟餐+$16)桂花乌龙味嘅冷泡茶,桂花味颇突出,非常解渴👍🏻熊仔樽身非常可爱,打卡必备
Cakebearbear | 北角

🐻朱古力麻糬窝夫配睡眠熊伯爵茶慕丝蛋糕 $140
朱古力麻糬窝夫配睡眠熊伯爵茶慕丝蛋糕

🐻明太子忌廉大蚬意粉 $132
明太子忌廉大蚬意粉

🐻炙烧芝士帆立贝海胆酱意粉 $165
炙烧芝士帆立贝海胆酱意粉

🐻熊仔造型冷泡茶(跟餐+$16)
桂花乌龙味嘅冷泡茶,桂花味颇突出,非常解渴👍🏻熊仔樽身非常可爱,打卡必备😎

🐻榛子鲜奶(跟餐+$16)
榛子味几浓不过味道就偏甜咗少少,饮多几啖会有少少腻嘅感觉🫣
熊仔造型冷泡茶、榛子鲜奶

#FEVI_cafe

#FEVI_北角

📍 Cakebearbear
北角电气道233号城市花园商场第10座地下G45号舖

#hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #foodstagram #foodiegram #foodiepics #foodblogger #foodiehk #ufoodphoto #northpoint #美食推荐 #吃货 #吃货人生 #coffeeshop #cafehopping #dessert
#北角美食
2023-11-19