2020-12-01 825 浏览
呢间餐厅大概9月开张,以花系装饰为主,餐厅中央嘅天花垂吊住充满田园风嘅花,本来我上网睇人地去嘅时候天花系樱花,但我去到时发现唔同咗,听经理讲系啱啱换左秋冬系列嘅装饰,换左偏向暖色系嘅花花,虽然我系为左樱花而来,但一间餐厅咁有心机,花咁大功夫换天花嘅装饰,呢份用心都好值得欣赏,唯有等来年春季再来一次!😂重有佢嘅餐枱都好特别,系玻璃面,玻璃下放左各式各样嘅花瓣、枫叶,影食物都可以有个靓背景喇😚— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —【牛油果带子意粉】$138意粉软硬适中,要赞一赞佢嘅牛油果份量,好丰富嘅牛油果,重有牛油果蓉做出黎嘅酱挂系每一条意粉,食落口啖啖牛油果味,而且好creamy,味道唔会过份浓烈,带子都好滑,呢个意粉好味😋— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —【菠菜汁龙脷柳焗饭】$108真系好足料呀,好多菠菜蓉,成个饭主要味道都系菠菜味,真系好「菜」味,唔想食咁邪恶又中意食菜嘅朋友可以试下佢。但龙脷柳就有少少失望,可能菠菜蓉满布系龙脷柳上面,令龙脷柳稔咗d,外层炸皮同肉即好

牛油果带子意粉

【牛油果带子意粉】$138

菠菜汁龙脷柳焗饭

【菠菜汁龙脷柳焗饭】$108
真系好足料呀,好多菠菜蓉,成个饭主要味道都系菠菜味,真系好「菜」味,唔想食咁邪恶又中意食菜嘅朋友可以试下佢。但龙脷柳就有少少失望,可能菠菜蓉满布系龙脷柳上面,令龙脷柳稔咗d,外层炸皮同肉即好易分开,不过咁样可以方便斋食鱼肉,鱼肉几滑,都有d味,但我都系中意食个牛油果意粉多d😄

柠檬蜜糖鸡翼

【柠檬蜜糖鸡翼】$78
柠檬汁同蜜糖配合得恰到好处,柠檬汁偏向清甜,唔会过酸过甜,真系啱啱好,好中意呢只汁😋 鸡翼外层好够脆,咬落去满满汁水流出黎,柠檬蜜糖嘅酸甜充斥口腔,谂起都流口水🤤 咬到入面都重好有味,超级推介👍🏻👍🏻👍🏻

热朱古力

【热朱古力】$36
我系为左印系朱古力面嘅图案先叫热饮,呢间cafe除左有靓花装修,热饮上可以印图案都系一个卖点,基本上好多卡通图案都会有,我就order左要美少女😜 (经理话天王遥都整到😂)

甘菊茶

【甘菊茶】$35
唔洗特别介绍,就系茶杯好靓🥰🥰

整体黎讲,无论环境定饮料都可以打卡,食物又唔错,少女心爆发嘅cafe,真系值得去试试☺️

✅总评:(5分为满分)
环境:5/5
味道:3.5/5