2021-09-14
好耐之前同朋友食过呢间Cafe 印象深刻系佢既黑松露薯条非常唔错🥰今日突然想食,就决定再黎食晚饭,但块到餐厅发现今晚无黑松露薯条🥺唯有试其他啦😋😋😋餐厅走粉红少女风,非常IG-able❤️进餐途中都见到几多人黎呢个粉色花花墙影相😆餐厅🍴内部设计都几有格调,而且坐位舒适,唔会密密麻麻同隔篱枱好近👍🏻可以慢慢享受食物慢慢倾计😆👍🏻餐牌选择都唔少,主打pasta,仲有小食、沙律、甜品等等🥰花多眼乱😆首先我地叫左香料鸡腿海撒沙律鸡排煎得外脆内嫩,而且叫香料鸡腿确实系冇错,香料腌得啖啖鸡髀肉都有香料味沙律dressing唔算好多,但芝士粉好够再加埋烟肉碎,面包粒,同熟鸡蛋碎,只系用新鲜生菜既海撒沙律都变得又丰富又开胃☺️☺️☺️主菜系明太子意大利面🍝明太子既量好多,睇都睇到酱汁有一粒粒明太子。酱汁收汁岩岩好,意粉系al dente再d d,系我钟意既口感🤤🤤🤤明太子既量一够,其实唔需要太多其他材料。就好似佢地咁,酱汁既量岩岩好,然后喺意粉上面配上一大驻紫菜丝。明太子酱加埋紫菜丝,两样简单既配料都食到有海鲜既味道。我地叫左一人一杯特饮一杯系野莓荔枝沙冰,酸酸甜甜,好冰爽饮到佢地系用新鲜士多啤梨,完全冇糖浆
餐厅走粉红少女风,非常IG-able❤️
进餐途中都见到几多人黎呢个粉色花花墙影相😆
可以慢慢享受食物慢慢倾计😆👍🏻
首先我地叫左香料鸡腿海撒沙律
沙律dressing唔算好多,但芝士粉好够
主菜系明太子意大利面🍝
我地叫左一人一杯特饮
一杯系野莓荔枝沙冰,酸酸甜甜,好冰爽
饮到佢地系用新鲜士多啤梨,完全冇糖浆果种药水味😌
除左莓味 ,仲有荔枝既香甜味🍓🍓🍓
而且面头既cream都好大方,唧到满哂。唧喺特饮上面既Cream够厚实,同沙冰一齐饮又有d水果奶昔既感觉,又香又滑😋
另一杯系清清地既蜜桃柚香冰茶
比起沙冰,佢既酸甜味更加强,够哂解渴,而且清清甜甜👍🏻
有蜜桃既清香,仲有淡淡柚子既香味。佢既茶底唔算好浓,同果味好夹,仲有粒粒果肉。
最后系重量甜品既蜜糖吐司
饮左野莓沙冰,又唔系特别想食咖啡或者朱古力味,所以就叫左原味既经典蜜糖吐司😆
呢种成个面包焗脆,内面既再做蜜糖多士条既甜品,都真系好奈冇食过。大大份,四四方方,易谂下点切先唔会两刀就东歪西倒。
面包外脆内软,即使系外皮,就算咩都唔点,都有阵牛奶既香甜味。入面有四旧蜜糖多士条,面头搽左蜜糖,再焗到脆口。外脆内软既面包,沾埋比喺特饮上面轻身d既cream同蜜糖,再配上Haagen Dazs既雪糕,又好食又满足。虽然食到好饱,但果种满足感系食呢d面包类既甜品先有。