2019-07-14
已经行过呢间茶饮店舖好几次,每次都比佢嘅粉色装修吸引住,呢日食完饭经过又见到有几个人排队买紧,我都终于忍唔住排埋一份试左😛坐系入面长凳等攞饮品时,见到摆左好多公仔,同埋竟然有部夹公仔机😯▪️ 芋头豆豆(7/10)💲34 (大杯)店员热心推介热卖既芋头系列,所以我拣咗最受欢迎嘅芋头豆豆嚟试吓,果然全杯野都好夹😗面头𠮶层有得拣要牛奶或者豆奶,豆奶都几重豆香😍中间系绵密稠身既芋泥沙冰,不过入口依然系豆奶味比芋头味重,如果芋头味再浓少少就仲正😳最底下可以系芋圆或者珍珠,有大量烟烟韧韧既芋圆、紫薯圆、地瓜圆,平时地瓜多数比较难有味,但呢度出奇地系地瓜最浓味,整体黎讲个人都几钟意呢杯☺️▪️ 芒果灿灿豆花(7/10)💲34 (大杯)屋企人叫咗呢杯,顶层系芒果沙冰,质感够细滑,而且芒果味够天然,下面既粉红色应该系用左火龙果调色,仲有冻既豆腐花,成个配搭几新奇🤓见到有唔少客人买西瓜白虎奶盖,都好似几得意,下次有机会再试埋先🤗🔎 整体评分(7/10)
▪️ 芋头豆豆(7/10)💲34 (大杯)
▪️ 芒果灿灿豆花(7/10)💲34 (大杯)
🔎 整体评分(7/10)