2020-01-20
Gram 系日本知名嘅 pancake店,自从上年登陆香港,喺铜锣湾开咗旗舰店后,人气十足,经常要大排长龙!撞啱平日四点几,见唔系咁多人,即刻趁机会入去朝圣拉!餐厅装修以大自然为主,到处布满绿油油人造草披,中庭大枱放置一颗小树装饰,整个环境柔和舒适,令人心情放松!Premium Smile Pancake去日本食过Gram 都佢嘅3层高嘅招牌疏乎厘pancake唔会陌生!摆盘卖相可爱吸引,充满少女心,打卡一流!低层班戟内藏流心蛋浆,切开缓缓流出,班戟点上蛋浆和蜜糖,咸甜恰当,十分醒胃。中层班戟 夹著一片朱古力薄脆,朱古力味浓,为松软柔顺嘅班戟,加添脆口感觉!顶层班戟 铺满鲜杂果 颜色鲜艳夺目,夹杂班戟嚟食,清新怡人!士多啤梨沙冰个人系士多啤梨控,见到menu好吸引,抵受唔住诱惑点了一杯!用新鲜士多啤梨和冰块,打成幼滑冰沙,果香清甜,冰冻解渴透心凉!
Premium Smile Pancake
士多啤梨沙冰