2021-07-26 896 浏览
离大围火车站超级远,行好耐,亦好难揾。好多人食,要等一阵入座,装修好骨致,木系装修果然冇得输,座位亦好阔落,但有限时60分钟。*Gnocchi 马铃薯团 $92忌廉汁/烟肉/白菌/温泉蛋/芝士/洋葱全部都系白色,配色差啲,如果可以配多少少绿色会靓好多。马铃薯团好软腍好pillowy,pillowy系啲西人成日用嚟形容gnocchi嘅形容词,有淀粉质嘅咬口,有啲烟韧,好特别嘅质感。忌廉汁+芝士+温泉蛋汁好浓,好cheesy但同时亦好腻,好易食到腻。Shakshuka 港式煲蛋 $88焗蛋/意式辣肠/羽衣甘蓝脆片/薯仔/猪肉肠/蘑菇/希腊菲达芝士/番茄酱Bagel可以拣原味/芝士/芝麻,芝士好香,咸香味啱啱好,贝果少少烟韧,偏向行松软路线。正宗Shakshuka其实系超浓番茄汁+红椒+意式辣肠+焗蛋,呢到嘅shakshuka少番茄味,同时好稀好水,面头反而超多拉丝芝士。薯仔腍但唔够薯仔味,本身调味亦好淡。辣肠好有惊喜,似午餐肉嘅样,扎实又有猪肉味。菲达芝士得面头果几粒,羽衣甘蓝脆片得面头一片,感觉我俾佢个餐牌呃左甘。沙律新鲜又多款,菜,番茄仔,黑橄榄,萝卜仔,配色靓又好食。French o
Gnocchi 马铃薯团 $92
忌廉汁/烟肉/白菌/温泉蛋/芝士/洋葱
gnocchi  马铃薯团

Shakshuka 港式煲蛋 $88
Shakshuka  港式煲蛋

French omelette(brioche only) 法式蛋卷(配布里欧面包)
兔治猪肉/黄红波椒/羽衣甘蓝/车厘茄/烟肉/意大利乳清芝士
布里欧面包系重蛋重牛油嘅面包,呢度嘅布里欧反而系干啲又淡味啲,唔系一个合格嘅布里欧。乳清芝士本身好淡味,所以都真系好淡味。蛋卷望落好似外香内嫩,实际上蛋卷入面好干,同啲馅料都唔系好夹。唯一夹系面包+炒蛋呢个组合。
French  omelette  法式蛋卷
2021-07-09