2019-01-06
宜家想买蛋糕嘅选择唔多,连锁式嘅蛋糕店蛋糕款式比较少,卖相又唔够靓,价钱又偏贵。喺山林道揾到一间系自己自家制嘅蛋糕店,佢有好多款式拣,而且好多系少女系列好靓我就拣咗一个佢哋signature嘅云石蛋糕云石蛋糕其实都有好多嘅口味可以选择,我就拣咗清清地又唔怕会太甜嘅伯爵茶味蛋糕要预先订,订咗之后去门市拎。店员已经一早将蛋糕包成礼物咁,用透明嘅外盒装住,再绑上紫色嘅丝带十足十一份礼物咁而且仲附上心意卡可以送畀朋友,非常贴心蛋糕店虽然舖头细细,但系店内嘅装饰特登整得好靓,比大家影相有好靓有花花墙,又有一啲唔同嘅怖景仔,可以将蛋糕放上去影相打卡一流。蛋糕建议喺一至两个钟食用。如果放雪柜就最好都系三个钟头内到食用以保持流心。拎到返屋企当然要影返啲靓相先啦一切开入面啲伯爵茶流心就流出嚟,而且蛋糕伯爵茶味香浓,我好钟意食伯爵茶味,所以觉得佢呢个茶味好好味入面伯爵茶嘅流心似cream咁, 少少甜。如果钟意食甜嘅朋友夹埋一蛋糕一齐食就一流,因为蛋糕唔会太干如果钟意比较清啲嘅朋友,就可以配少少流心就可以了 蛋糕咬落松软,而且蛋糕选用低糖制造,相对地比较健康蛋糕卖相靓,味道又唔错,同朋友庆祝不失为一个好选择
拎到返屋企当然要影返啲靓相先啦
蛋糕卖相靓,味道又唔错,同朋友庆祝不失为一个好选择 $460一个虽然唔算平,但整得咁靓又手工咁好,都值得一试