2024-05-10
想食呢间好耐,不过净食个梳乎厘都唔平,成日都谂住午/晚餐时加购抵好多。今日终于去左,呢期系独角兽主题,当然唔少得独角兽梳乎厘。成间铺粉红少女风,店内有大小独角兽公仔陪你食饭,见有唔少家长带小朋友嚟食。是日午餐:🍝粉红吞拿鱼猫耳朵粉 $98其实我唔好粉红色食物,怕伏😅。今次会试全因为吞拿鱼,睇图系沾满芝麻原旧整到半生,谂都好吸引。结果嚟到系满意,唔伏,虽然粉红色,其实系忌廉汁。猫耳朵粉煮得刚好,不会太硬或太淋。吞拿鱼外面沾满香口芝麻,配上软淋鱼肉好味😋。🥞Lotus海盐焦糖魔法梳乎厘( 2件) +$58虽得2件,不过食完午餐再食系非常饱。虽然+$58,但梳乎厘大小同正常一样,只系少左件啫。梳乎厘十分松软,我慢慢食放耐左都不扁塌。食落口软绵细滑,中间偏湿少少。🍹鲜奶咖啡(冻)少冰我对咖啡有要求,呢杯一般,啡香但奶不够香滑。💬套餐加购好抵食,店员十分有礼,店内坐得舒服,呢期有独角兽,十分适合打咭。
是日午餐:
🍝粉红吞拿鱼猫耳朵粉 $98
🥞Lotus海盐焦糖魔法梳乎厘( 2件) +$58
🍹鲜奶咖啡(冻)少冰
我对咖啡有要求,呢杯一般,啡香但奶不够香滑。