今次食2人餐($348),包餐汤(蕃茄杂菜汤)、1份小食、2份主菜、2杯饮品💪🏻 泰式冬荫鸡肉薄饼Pizza嘅酱汁几特别,系用泰式冬荫公酱做底,微微嘅酸味同辣味令人好开胃,冬荫公汤嘅味道好香浓,而且酸辣味配上Pizza嘅芝士都好夹🤤 Pizza 配料有大量菇类,都有鸡肉同洋葱。个人觉得呢个Pizza几好食,充满东南亚风味,特别啱钟意食泰国野嘅朋友😋💪🏻 烟三文鱼明太子扁意粉意粉忌廉汁算黏稠,较杰身,所以挂汁挂得好好!忌廉味唔算好浓,但加左明太子令意粉有微微辣味,同忌廉汁几配合,口感新鲜😝 烟三文鱼唔会太咸,配意粉一齐食啱啱好,中和番忌廉嘅腻。最后意粉都配有一块蒜蓉包,食完意粉之后可以用面包点埋碟上多余嘅酱汁(唔好浪费),似西式餐厅外国人嘅食法🤣💪🏻 炸鸡薯条配蜜糖芥末酱炸鸡唔系好脆身个种,系类似日式唐扬炸鸡,薄薄有层炸粉咁样,食落都香口,而且好juicy,唔干柴😋蜜糖芥末酱好食,芥末味唔浓,但蜜糖味突出,点炸鸡甜甜地几特别。💪🏻 香橙特饮无咩特别,果汁先生嘅味道🤣🤣餐厅嘅布置几用心,有大量干花装置同埋以粉红色主调,满满少女感🥰味道:7.5/10性价比:6/10 食住瘦指数:💪🏻💪🏻/5

💪🏻 泰式冬荫鸡肉薄饼

💪🏻 烟三文鱼明太子扁意粉

💪🏻 炸鸡薯条配蜜糖芥末酱

💪🏻 香橙特饮
无咩特别,果汁先生嘅味道🤣🤣

味道:7.5/10
性价比:6/10