【Merci Cafe by Déesses】上水新开好girly既Cafe 用咗捕梦网做主题无论系tea set定系cafe既装修都好少女风🙂‍↕ 佢哋个Tea set用嚟影相真系好靓😽 成个set入面有三款牛角包同三款甜品🍮牛角包就系一般普通cafe大同小异既牛角包🥐 配返烟三文鱼 蛋沙律同埋火腿 味道唔错嘅~~甜品全部卖相都好精致 味道都几特别🤓我哋请店员拣咗三款最多人拣嘅甜品🍧Pink guava呢款嘅外型好靓 好girly 但味道偏甜入边夹心仲有石榴 食落清爽Pistachio三款甜品中 我觉得最好食系呢款!开心果味道好浓厚,仲有啲脆脆嘅口感😆😆Mango Pandan芒果味好香 食落好fresh嘅感觉佢嘅质感比较丝滑 口感好smooth😋三款都各有特色 而且系平时比较少试到嘅甜品味道🤓个人最推介系开心果🫶🏻女神全日早餐 💰$108佢个薯饼整得好好食 完全唔干 滑蛋亦都炒得啱啱好唔会太老 Overall都唔错👍🏻Expresso Tonic 💰$18 (跟餐叫)加咗花瓣做点缀 成杯嘢变得好elegant🫣杯啡唔算好酸 Mocha 💰$18 (跟餐叫)拉花超靓 好小café会拉
【Merci Cafe by Déesses】

Pink guava
呢款嘅外型好靓 好girly 但味道偏甜
入边夹心仲有石榴 食落清爽

Pistachio
三款甜品中 我觉得最好食系呢款!
开心果味道好浓厚,仲有啲脆脆嘅口感😆😆

Mango Pandan
芒果味好香 食落好fresh嘅感觉
佢嘅质感比较丝滑 口感好smooth😋

女神全日早餐 💰$108

佢个薯饼整得好好食 完全唔干
滑蛋亦都炒得啱啱好唔会太老
Overall都唔错👍🏻

Expresso Tonic 💰$18 (跟餐叫)

加咗花瓣做点缀 成杯嘢变得好elegant🫣
杯啡唔算好酸

Mocha 💰$18 (跟餐叫)
拉花超靓 好小café会拉unicorn
Mocha味道都几好 唔会过甜

ps顺带一提 呢间系pet friendly café
大家可以带埋屋企既小朋友一齐过黎打卡😆😆😆
$215.6 (下午茶)