2021-11-04
每次经过The One闲逛,总会见到Dazzling Cafe有长长人龙,是日终于有机会一试❤️尖沙咀分店装修上比人感觉较新潮,排紧队未入嚟嘅时候已经见到呢个霓虹灯打卡位📸门口亦有超少女风嘅打卡位🥰成个花花墙真系劲梦幻✨我哋叫咗超级抵食嘅双人套餐🤩计过数,比单点抵好多!香料鸡腿凯撒沙律🍗鸡肉神级juicy!入口嫩滑多汁,同时搭配煎得香脆嘅外皮,超邪恶呀!😈佛罗伦斯花枝干贝面🍝酱汁非常惹味,意大利面煮得干身,系我最钟意嘅texture! 元贝煎后特别鲜香,食落有香香嘅牛油味🧈暖心卤肉饭❤️台味卤肉饭配上蛋花汤,喺住家嘅味道~食完觉得自己好似去完一转台湾咁🇹🇼🌹玫瑰荔枝气泡饮冲住颜值而叫嘅饮品🤪果然无令我失望!清新荔枝配上soda drink,清新可口,配上玫瑰花干点缀,颜值味道都拎满分💯🍪焦糖玛奇朵渐层效果先加一分,香浓焦糖咖啡香再加一分,配搭埋口感柔滑嘅cream,无懈可击🎖!京都宇治抹茶红豆松饼🧇抹茶同红豆永远喺经典perfect match~应用喺甜品上更喺不变嘅定律🍽加了mochi嘅松饼口感上更丰富,抹茶雪糕不会过甜,配上松饼以及红豆蓉一齐食,perfect😋
门口亦有超少女风嘅打卡位🥰成个花花墙真系劲梦幻✨
我哋叫咗超级抵食嘅双人套餐🤩
计过数,比单点抵好多!
香料鸡腿凯撒沙律🍗
佛罗伦斯花枝干贝面🍝
暖心卤肉饭❤️
台味卤肉饭配上蛋花汤,喺住家嘅味道~
食完觉得自己好似去完一转台湾咁🇹🇼
🌹玫瑰荔枝气泡饮
冲住颜值而叫嘅饮品🤪果然无令我失望!
🍪焦糖玛奇朵
京都宇治抹茶红豆松饼🧇