2020-06-28 361 浏览
我本身好少食车仔面 因为自从人大左之后食唔番细个𠮶种感觉 曾经试过好多间车仔面 出名嘅唔出名嘅都一一试过晒 始终都系觉得冇乜特别 普通面一碗 食完多数都唔会再食第二次。今日经过佐敦谂唔到有咩食上OpenRice睇 见到近近地有一间车仔面价钱又唔系特别贵 于是就胆粗粗入去试吓 亦系引起我今次第一次写食评嘅原因。一入去坐低就开始写纸 叫咗牛腩,鸡翼,猪手,生菜 幼面。本来都以为冇乜特别谂住快快脆脆食完就走 我但当我一放嘢食入口我觉得以佢嘅价钱来讲真系10分都有8分 个面爽口得来唔会太淋 又唔会太硬高水准,另外就系个猪手同鸡翼非常之入味 亦系唔会硬骨骨 非常之容易食 后者入味得来唔会烂晒 有鸡味又有酱汁嘅味道 好嘢味。虽然其他感觉冇乜特别但系都好过其他车仔面,特别系好出名𠮶啲 可能小店就系有呢种感觉。总括而言呢一间车仔面系我会特登返嚟食嘅地方
一入去坐低就开始写纸 叫咗牛腩,鸡翼,猪手,生菜 幼面。
有鸡味又有酱汁嘅味道 好嘢味。

总括而言呢一间车仔面系我会特登返嚟食嘅地方

2020-06-27