2023-04-06
呢间刨冰好似系电视上介绍过,一向唔钟意刨冰嘅我睇完都觉得吸引,我唔钟意刨冰嘅原因系印象中刨冰嘅topping 好易中伏,会好似药水味,冰系无味,似终系靠啲汁但睇完电视介绍,觉得呢个冰嘅质感系好似绵绵冰,好想试,佢整到好大个,好似好满足。有次同细佬讲起原来佢已经食过,而且系常客佢话间铺好细同一定要排队,叫我3,4点果啲时间会少人d d。第一次去真系要排队,佢地点都较偏唔近地铁站,好彩细佬排定队,店舖齐人先俾入,同排队时会预先问你要咩,几有效率我去过几次,次次都试下唔同味,我可以咁讲我未食过觉得唔好食,舖头又不定期整啲特别味,期间限定,好就有新鲜感,唔好就系无得再食个冰都好大下,两个人食一个比较合适,舖头都有蛋糕,但我觉得就普通,唔算出色,都系食返冰南瓜,伯爵茶,芒果,Tiramisu我都食过,唔记得仲有无,但全部都好食,我麻麻茶类制品,但佢都整到我觉得好食。我仔一去铜锣湾都谂起呢个冰另外舖头好似有得盖印仔,唔知食几多会有得free类似呢啲,因为次次同细老去佢搞,我唔知储印有咩reward,但谂住成日去食,记得储印呢个冰一啲都唔平,近百元一个,但我觉得佢都系值。冰好快溶,所以大家好快食完都
呢个冰一啲都唔平,近百元一个,但我觉得佢都系值。冰好快溶,所以大家好快食完都走。好推荐大家去呢间舖头食下日本冰品