餐厅: 紅城冰室
资讯:

2021-07-08 2200 浏览
近日要去港岛上堂,8点几放梗系揾下附近有咩好西。喺openrice见到呢间人气唔错嘅冰室,特登搭两个站嚟试下,点知一试停唔到,两个月嘅课程,8堂嚟左4次,足以证明我有几钟意食,仲每次食一样嘅🤣🤣佢嘅好食之处系佢个全日常餐同一般茶餐厅冰室唔同,虽然近年都有好多特式质素好嘅特餐常餐,但都系算大路嘅,而佢特别之处就有酸辣/麻辣鱼汤鸡片米线🤤🤤🤤,葱花炒蛋,丹麦多士😍😍🤤🤤。痴线!呢个组合我真系太钟意啦,仲要好鬼好味啰!!冰室你唔好期望坐得舒服,但职员都好好服务,会主动帮你调位,后生仔好体贴,呢个加分!虽然我每次都情有独钟食佢个常餐,但佢其他野食都好有水准,因为朋友点左其他餐,都话好好味,我见到隔离枱个焗猪饭超靓仔,好大份,果啲甚么一哥焗猪饭都要行埋一边,下次会试下佢🤭🤭!
近日要去港岛上堂,8点几放梗系揾下附近有咩好西