2023-06-08 791 浏览
🔴环境居酒屋有两层, 真系好少有,以日式简约设计, 好舒服, 收工后咩压力都无晒前菜🔵前菜三小碟$32.0 (牛脷沙律 / 山葵渍蕃茄 / 野菌波菜), 山葵唔抢喉, 配埋酸酸甜甜的蕃茄, 完全把我味蕾全开, 牛脷沙律好特别, 牛脷切成丝, 好爽口, ✨野菌波菜好清新,前菜已各有特色, 好期待主菜出现👍佐酒小食🟢烧雪鱼干烧到脆卜卜, 好香口, 配清酒一流, 鸡泡鱼干out架啦🟠是日精选刺身+寿司 刺身- 鲭鱼刺身 鲭鱼食得多, 刺身真系第一次, 既然系精选, 就试下, 果然唔腥, 仲有淡淡鱼味, 就咁配姜末已好好味-小长井蚝 $68.0/只蚝肉外表肉厚肥美结实,风味细腻充满层次,充满海洋鲜味及生蚝的鲜甜香浓.寿司-赤身寿司 ,带子寿司寿司好唔好食, 就要睇寿司师傅功架, 寿司饭无散开, 好功夫! 赤身含脂量少、肉质实、有咬口,岩晒成日话怕肥既我 (毕竟咁迟先食晚饭, 哈哈), 带子圆圆白白, 外观比起一般的带子颜色更加饱满,吃起来软嫩鲜甜。🟠串烧-柚子胡椒鸡 烧到表面干身及金黄色,鸡肉仍好嫩滑,-配埋柚子胡椒柚好醒胃-鸡肝 呢个不得了, 我未试过系呢个质感的, 柔软嫩滑, 必食, 值

🔴环境

前菜

佐酒小食
🟢烧雪鱼干
烧到脆卜卜, 好香口, 配清酒一流, 鸡泡鱼干out架啦

🟠是日精选刺身+寿司
刺身
- 鲭鱼刺身
-小长井蚝 $68.0/只
寿司
-赤身寿司 ,带子寿司

🟠串烧
-柚子胡椒鸡
烧到表面干身及金黄色,鸡肉仍好嫩滑,-配埋柚子胡椒柚好醒胃
-鸡肝
呢个不得了, 我未试过系呢个质感的, 柔软嫩滑, 必食, 值得推介
-厚牛舌芯
呢度嘅牛舌厚到你唔信, 真系可以形容”厚到成本电话簿咁厚呀”, 好搅笑
总点唔韧唔鞋口,咬落去好爽口同Juicy, 肉汁超丰富又重牛味
-豚肉露笋卷
露笋清香又脆口,用豚肉包住去烧,好有口感, 层次分明, 露笋仲可以解左豚肉既肥腻,真系好好食

一品料理
🟢明太子玉子烧
明太子玉子烧无论是质量或是味道我都比佢极高的评价; 有风味,甜而可口,
层次丰富而鲜味, 甜蛋又能中和明太子的咸和辣, 100分
2023-06-05