好多年无写食评😗但呢次真系想鼓励一下本地难得有质素既小店,所以决定写一个🙂泰国人朋友介绍话呢间好正,咁啱放工要揾地方食饭兴祝白色情人节,咁就不如择日不如撞日打去book位再即时揸车🚗过去😋呢到上楼,旧楼行一层楼梯,唔系熟客/有人介绍就咁楼下经过根本好难会发现原来呢度有野食🤨无菜牌睇,听闲基本上你叫得出(泰菜)佢都有得食,咁我地都有睇下其他人食评参考下叫乜好!电话book台时顺便留定个生虾,嚟到坐底先比虾片!生虾好新鲜好脆口加埋佢个汁(个汁比出面一般好食),好正😍好易食唔停~虾饼,呢个真系出面食唔到咁好食,好重鲜虾味,相信系自己手打,好正🤩冬阴功汤,呢个都好得,出边好多时都会整得比较咸,呢度唔会味道刚刚好,而且好够香甜,啲虾又唔会梅晒,好好饮沙嗲串烧,三串鸡三串猪,个沙嗲汁唔辣,但系够香,肉唔会太鞋,唔错泰式炒通菜,出边好多又系炒到好咸,呢度唔会,但系呢个菜冇其他菜色咁特别好食,当然都唔错香叶肉碎炒饭,好够镬气,唔错😋甜品送嘅,唔记得问佢叫咩,食到有新鲜椰子肉,我平时唔食甜品亦都唔钟意食糕点,但呢个唔会太甜,又好有清新感,好好食🥳最后亦都叫咗一个椰青水,两个人食,其实系食唔晒,最后我哋有
好多年无写食评😗
但呢次真系想鼓励一下本地难得有质素既小店,所以决定写一个🙂

电话book台时顺便留定个生虾,嚟到坐底先比虾片!

香叶肉碎炒饭,好够镬气,唔错😋

最后亦都叫咗一个椰青水,两个人食,其实系食唔晒,最后我哋有打包!食咁多野土埋单都只系$55x🤩🤩性价比唔错😎

一定会再嚟,下次要试蒜蓉包、鲈鱼先得😋

Ps. 呢度有猫猫🐱😅
2023-03-14