<第一部 • 天下功夫出笑林>率先介绍<<笑林寺>>系因为佢系一间『唔简单』嘅黄店💛毒独我由细到大都有宠物陪伴住长大🐾 但奈何香港地得好少餐厅系欢迎小动物同主人一齐happy eat🤦🏻‍♀️ 不过今次机缘巧合之下遇到🐶 发现原来笑林寺系一间pet-friendly嘅餐厅🦴🌈 后面条片就系打打下卡见到佢入嚟超级兴奋🤩 之后先知Carper仔系佢地嘅常客🐕 希望下次去都可以撞到啦💓除咗呢个加分位之外👆🏻cafe嘅装修风格同餐牌设计都唔简单🤸🏻‍♂️玩味十足够贴题💯 相信可以满足到一众练武之人📸食物质素中规中矩唔算太惊艳🤙🏻环境同摆盘都超有诚意所以都值得一战🤗【赤练神掌✋🏻+☝🏻一阳指】李莫愁同事使岀赤练神掌🤚🏻嗌咗碟肉酱意粉🍝Open Kitchen 闻到香喷喷之余仲可以睇住方丈练武🧞‍♂️意粉同样硬度适中炒得比较干身但味道够浓味🍳捞埋流心蛋啱啱好💁🏻‍♀️💰: $𝟖𝟖+$𝟖【草上飞+化骨绵掌】以为青酱义大利面会得阵草青味🌱 点知青BB得黎又有少少橄榄油香之余仲加咗蒜茸洋葱碎同蕃茄粒🍅 比想像中味道更丰富🤤 在草园上嘅大啡菇亦都无飞走晒水份💦 果然
<第一部 • 天下功夫出笑林>

率先介绍<<笑林寺>>系因为佢系一间『唔简单』嘅黄店💛

【赤练神掌✋🏻+☝🏻一阳指】
李莫愁同事使岀赤练神掌🤚🏻嗌咗碟肉酱意粉🍝
💰: $𝟖𝟖+$𝟖

草上飞

【草上飞+化骨绵掌】
以为青酱义大利面会得阵草青味🌱 点知青BB得黎又有少少橄榄油香之余仲加咗蒜茸洋葱碎同蕃茄粒🍅 比想像中味道更丰富🤤 在草园上嘅大啡菇亦都无飞走晒水份💦 果然方丈功力深厚成功将厚菇排锁紧肉汁🍄达到medium rare嘅效果👌🏻素食人仕都唔会觉得寡💚
💰 : $𝟗𝟓+$𝟖

<第二部 • 少林功夫甲天下>

少林功夫醒~ 笑林咖啡劲~
Lunch set已包括一杯【大力金钢指】americano☕️毒独我就补差价要咗杯【化骨绵掌】aka cappuccino🤚🏻咖啡豆可以根据个人喜好拣nutty或fruity💁🏻‍♀️拉花普通但用中式杯上🐉 衬返个武侠theme👍🏻 面层嘅foam几够空气感🌬 饮落又真系有少少化骨嘅感觉㖞衰鬼🤭 个人唔太中意酸嘅咖啡所以拣咗nutty🌰 Coffee base好香好浓💖 笑林咖啡果然好好耶~
化骨绵掌🤚🏻

见到新出咗【擂茶戚风蛋糕】但太饱食唔落🙊 想知好唔好食有冇人食过🤔上网仲见到有scone同其他肥嘢🍰下次再去一定要留肚食甜品🤤

#OhMyFoodBae_wanchai
#OhMyFoodBae_cwb
#OhMyFoodBae_cafe
#OhMyFoodBae_petfriendly
#OhMyFoodBae_yellow

💛 1111 罢市
💛 🍎饮食男女报导 【湾仔Café】武侠主题咖啡店 食过催泪弹蚀住支撑也无悔 老板:见到香港人抗争
💛 527 落半闸供有需要人仕进寺参拜

📍笑林寺