2021-09-13
好耐之前去过湾仔个间,今晚黎试下中环呢间分店。晚市6:30pm先开门,5:30pm经过阵都未有人,但6:15pm返黎个阵,已经离远见到有人排队,好抢眼,因为成条街得呢间舖头有长长既人龙😂排到我个阵,岩岩好前面既人入晒去,但见佢地话等20-30分钟就可以入座,所以继续等,意外地店入面有张长台可以俾客人等位个阵坐,所以等个阵都唔会觉得等好耐,仲可以order饮品,边饮边等,抵赞👍🏻今晚同朋友其实都唔系超级肚饿,所以都无叫main,order左两个starters同一个生菜包。最惊喜系香辣虎虾串烧,本来以为系要剥虾壳个种串烧,点知黎到唔洗剥,仲有4只🦐,加上个sauce有浓浓既椰子香,超好食😋饮品就叫左西瓜冰(+Gin)🍉同店员介绍既seasonal mandarin martini 🍸店入面冷气唔算好大,加埋食辣野,饮冻饮is a must😜最后,当然要食埋甜品😌椰子雪糕好香好滑,入面仲d椰丝,难怪咁多人推介🥥店入面装修好有泰式风味,开扬得黎好好坐,全场爆晒都不至于好嘈倾唔到计,有机会可以再黎😉
生菜包(鸭肉)
店入面冷气唔算好大,加埋食辣野,饮冻饮is a must😜
最后,当然要食埋甜品😌
椰子雪糕好香好滑,入面仲d椰丝,难怪咁多人推介🥥