2022-08-01 101 浏览
呢个清酒放题我哋已经计划咗好耐, 谂住作为纪念日嘅庆祝活动!喺奥运地铁站行出来几条街,就会见到呢间麻雀虽小五藏俱全嘅小店。佢系主打清酒放题,分开两款,有《竹 》同 《松》。另外仲有好多串烧、炸物、关东煮、主食等等。我地选左《松》$568,除咗可以试一系列嘅清酒之外,仲可以每人选三款关东煮、两款炸物。一坐埋位嘅时候waiter 已经好有礼貌,递上两杯骨胶原鸡汤,饮落口嘅时候好浓郁,好有胶质!虽然出边好热,但系饮酒之前暖一暖个胃,可以保护一下😌炸物方面我哋嗌咗池鱼,一条一条份量都好多,食下饮下咁好正!仲有墨鱼咀,芝麻鸡翼,洋葱圈,样样都系好高质!另外,一坐埋位既时候,你就要从呢9个入边选一只作为你个战斗杯。花多眼乱PS 如果你酒量唔好嘅, 记得选择浅身啲!😌呢啲就系我哋试过嘅酒,酒类分四款:生啤、烧酌、清酒、果物酒,好多选择从左至右 (上至下)1)柚子梅酒😍2)Suntory (50/50)3)神开蜜柑酒😍4)尾濑之雪柠檬柚子酒😍5)楯野川子宝芒果酒😍6-8)清酒好似wine tasting 咁样,一款又一款,最重要系waiter 好好心机同你介绍,所以都饮得好开心!我谂女仔都系钟意饮果物

炸池鱼
墨鱼咀
芝麻鸡翼

PS 如果你酒量唔好嘅, 记得选择浅身啲!😌

从左至右 (上至下)
1)柚子梅酒😍
2)Suntory (50/50)
3)神开蜜柑酒😍
4)尾濑之雪柠檬柚子酒😍
5)楯野川子宝芒果酒😍
6-8)清酒

我谂女仔都系钟意饮果物酒多啲😍

关东煮

另外呢个系关东煮🍢佢有几多选择㗎,饮埋啲热汤好满足

既然要尽兴,我哋就食埋串烧,呢度有和牛、牛舌、青椒、菠萝、大葱!太开心啦
洋葱圈
2022-07-30