2021-05-18
荃湾米线就好出名,今次行过一间食川菜嘅餐厅,见佢午市都有做米线,当然要试下😋香滑豆腐花米线🍜依家出面都好少有舖头有豆腐花捞米线,豆花米线喺云南都几出名,滑滑地嘅豆腐花捞埋米线都几有特色,配料就有猪肉碎、酸菜、菜脯同葱。呢到啲辣分左几级,今次叫左少辣,都唔会辣到食唔到😆下次可以试吓叫辣啲。𩠌就加左墨鱼丸、枝竹同豚肉,墨鱼丸够弹牙,豚肉都好嫩太极米线(麻辣/酸辣)☯️:拣唔到食麻辣定酸辣一于试晒两个!啱我呢啲选择困难症嘅人,一碗有齐两个汤底!汤底包左芽菜、猪肉碎同菜脯。另外仲叫左多葱同多芫茜😍呢碗就包左两款$8以下嘅𩠌。我拣左竹苼、鱼片头同美国肥牛,推介大家加肥牛,肥牛算多,唔肥同埋有牛味花冰蜂蜜绿茶🐝:黎到觉得杯饮品好靓🤩,有啲桂花系上面,同埋啲冰加左玫瑰花黎整,好有心机淡淡桂花清香加上香醇嘅蜂蜜,唔会太甜,解渴醒神鲜果百花茶🌷:同样都系有阵阵桂花味,不过呢杯就加左杂果,钟意甜啲就非常啱,食到粒粒新鲜杂果,帮助消化
香滑豆腐花米线🍜
香滑豆腐花米线