今日去开铜锣湾,朋友话佢试过尖沙咀分店唔错,又知我钟意食辣,于是齐齐黎左铜锣湾依间鬼金棒试拉面!🔸️特制麻辣味噌拉面(增量叉烧) $155- 贪心的人类以为拉面店的叉烧份量好细,加左份叉烧,一上黎大大旧吓亲左!! 佢系成旧东坡肉咁,肉质软香,肥而不腻,好好食!面底系粗面,食落有口感。味玉流心做得出色,最正系个汤底,饮落辣香麻浓,好少拉面店的辣有层次,但佢做到,比赞❤🔸️辣麻味噌沾面(加味玉) $115- 本身无味玉,所以朋友另加。沾面面底一样是粗面,沾面汤底比汤面底更浓,每条面都可以挂到汤汁,极惹味! 不过由于汤汁更浓稠,所以都快冻d,食依个记得要尽快食!(可乐另加$15)🔸️5星⭐评分好食指数:⭐⭐⭐⭐整体份量:⭐⭐⭐⭐性价比:⭐⭐⭐⭐打卡度:⭐⭐⭐餐厅环境:⭐⭐⭐⭐✅一人食堂✅辣#food #foodie #foodporn #foodphotography #foodpics #foodstagram #foodblogger #foodstylist #foodart #foodlove #foodshare #foodphotos

🔸️特制麻辣味噌拉面(增量叉烧) $155

🔸️辣麻味噌沾面(加味玉) $115

(可乐另加$15)

🔸️5星⭐评分
好食指数:⭐⭐⭐⭐